Hetki, jolloin päätin alkaa juosta

Olen sanonut pitkään vihaavani juoksemista. Andre Agassikin vihasi tennista, mutta on pelannut sitä suuren osan elämästään. Nyt voisin sanoa, että olen viimeisten seitsemän vuoden aikana olen oppinut sietämään sitä.

Käyn lenkillä pari kertaa viikossa riippuen monestakin asiasta, kuten säästä, säästä ja säästä. En nimittäin kuulu niiden ihmisten joukkoon, jotka rynnivät lenkkipoluille kaatosateessa tai paukkupakkasilla, koska silloin on kiva harrastaa jotain muuta lajia.

Viisi puolikasta ja henkisen tavoiteajan alitus

Juoksuharrastukseni (jos sitä juoksuharrastukseksi nyt voi kutsua) sai alkunsa, kun seitsemisen vuotta sitten muutin Lauttasaareen. Ja kun päivät pitkät joutui katselemaan ikkunasta ohikulkevia juoksuijoita, heräsi ajatus siitä, että ”Hei, täällä kun asuu, on kai pakko harrastaa juoksemista”. (Ai miten niin otan vaikutteita ympäristöstä…)

Ensimmäisten muutaman kilometrin pituisten tuskaisten lenkkien jälkeen päätin ilmoittautua puolimaratonille, koska miksi maksaa ilmoittautumismaksu kympin matkasta, kun melkein samalla rahalla saa juosta yli 21 kilometriä. Kuin laittaisi rahaa pankkiin.

DSC07363

Ensimmäisen puolimaratonin aika oli 2.13, eli ihan jees suoritus juoksua vihaavalta ihmiseltä, joka oli aloittanut treenit puoli vuotta aiemmin. Tämän jälkeen puolikkaita on kertynyt viisi kappaletta, sillä onhan se kerran vuodessa kiva saada varmistusta siitä, että on juoksukunnossa .

Ensimmäisen puolimaratonin juostuani päätin, että sitten, kun aikani alittaa kaksi tuntia, en juokse enää ikinä. Ainakaan mitään kisoja. Edellisvuonna aika oli sydäntä riipivä 2.01, kunnes viime vuonna ihme tapahtui ja alitin henkisen tavoitteeni useammalla minuutilla. (Eli reilulla kahdella minuutilla, mutta onhan siinäkin useampi minuutti).

Nyt seuraavaan Helsinki City Runiin on aikaa viisi kuukautta ja nähtäväksi jää, pysynkö lupauksessani vai en.

PS: Aloitin juuri Tarja Virolaisen kirjan Juoksijan sielu. Toivon, että tämän kirjan avulla opin ymmärtämään, mikä saa ihmiset juoksemaan maratoneja, saati sitten ultramaratoneja. Ja ehkä tämän luettuani ilmoittaudun koko maratonille, ken tietää.

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s