Juoksemisen kamaluus ja ihanuus – 10 syytä lähteä lenkille

Kerroin aikaisemmassa postauksessa siitä, että juokseminen ei kuulu ehdottomiiin suosikkilajeihini, mutta on se jollain oudolla tavalla myös ihan mukavaa. Juoskulenkin aikana saa kokea monta positiivista hetkeä aina juoksupäätöksen tekemisestä lenkkisaunaan saakka.

Alla löytyy listaus asioista, jotka juoksemisessa minua viehättävät. (Luvassa on myöhemmin todennäköisesti lista siitä, mitkä asiat siinä eivät viehätä.)

10 syytä harrastaa juoksemista

1. Se tunne, kun monen tunnin henkisen kamppailun jälkeen saat vihdoin vedettyä ne hiton lenkkarit jalkaan ja lähdettyä ulos.

2. Lenkin aikana voi kuunnella musiikkia, podcasteja tai äänikirjoja, joita et muuten ”ehtisi” kuuntelemaan. (Jännärit toimivat erityisen hyvin lenkeillä.)

3. Matkan varrella näkee maisemia ja luontoa, ja saa hengittää raikasta ilmaa.

4. Juostessa HERÄÄ. Hereillä pysyminen on suurin syy siihen, miksi harrastan juoksemista. Kyllä siinä kummasti piristyy, vaikka työpäivän jälkeen jo pelkkä kotiin vääntäytyminenkin oli tuntunut mahdottomalta ajatukselta.

5. Juostessa aikaa jää myös ajatteluun. Kun seuraavan päivän kauppalista ja muut häiritsevät ajatukset on ajateltu, päähän alkaa pälkähdellä mitä ihmeellisimpiä ideoita. Ja kun jokin mahtava idea pälkähtää päähän, askel kevenee ihmeellisesti.

6. Harva asia voittaa sitä, tunnetta, kun pääset kotiovelle ja voit olla tyytyväinen suoritukseesi. Mieli on kirkastunut, olo tuntuu virkeämmältä ja yksinkertaisesti on voittajafiilis!

7. Saa syödä paljon!

8. Lenkkisauna pakkaslenkin jälkeen. Kun saunan laittaa päälle lenkille lähtiessä, ei tarvitse kotiin tullessa kuin heittää vaatteet nurkkaan ja mennä lämmitellemään löylyihin.

9. Juoksuvaatteissa näyttää heti urheilijalta. Se on oikeasti kumma juttu, että kun laittaa kireät trikoot ja juoksutakin päälle, näyttää heti ihan pro:lta. Tulee heti parempi mieli, vaikka ei olisi juossut vielä metriäkään.

10. Voit aina ylittää itsesi. Kuten monessa muussakin asiassa elämässä, juostessa ei koskaan voi olla riittävän hyvä, vaan aina löytyy parannettavaa. Tästä syystä juoksu sopii erityisen hyvin kilpailuhenkisille ihmisille, jotka haluavat aina ylittää itsensä tai juosta hieman kovemmin kuin edellisellä kerralla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s