Kuusi hyvää syytä treenata heti aamusta

Kello herätti tänään 5.50. Heräsin, söin aamupalaa, heitin laukun olalle ja lähdin polkemaan kohti salia. Salilla aamutuimaan yksin ahertaessani koin ahaa-elämyksen; aamu-urheilu on täysin mun juttu! Aamulla liikkumiseen löytyy lukuisia hyviä puolia, jotka päätin listata ylös.

1) Sali on yleensä melko tyhjä, joskus jopa täysin autio

Tämä tarkoittaa samalla sitä, että kaikki välineet ovat vapaasti käytettävissäsi. Voit laittaa pystyyn vaikka minkälaisen kiertoharjoittelun, eikä kukaan tule valittamaan, että hänellä olisi ollut sarja kesken. Kun pystyt treenaamaan omaan tahtiin ilman häiriötekijöitä, yleensä saa paremman ja tehokkaamman treenin mahdollisesti hieman tavallista lyheymmässä ajassa.

2) Vie yllättävän vähän aikaa

Moni saattaa ajatella, että salilla käyminen vie aamuisin hirveästi aikaa, mutta itse olin tänään töissä kello 8.30, vaikka olin käynyt salilla ja pyöräillyt yhdeksän kilometria töihin. Ei paha, vai mitä?

3) Saat sen niin sanotusti alta pois

Kun olet urheillut heti aamusta, töistä päästyäsi sinun ei tarvitse miettiä, pitäisikö lähteä liikkumaan. Ei, se on jo hoidettu, ja voit halutessasi mennä vaikka hierojalle, päiväunille tai ystävien kanssa kahville ilman, että omatunto alkaisi huhuilemaan takaraivossa.

4) Aamun piristysruiske!

Aamulla liikkumisesta saa hirveästi energiaa koko loppupäiväksi! Näin se vaan on, en valehtele. Ja kun salilla vielä kuuntelee hyvä musiikkia, ai että tulee hyvä mieli.

5) Treeni sujuu

Olen huomannut, että aamulla rauta nouse paremmin kuin väsyneenä töiden jälkeen. Iltapäivä, ruuhkainen sali, edessä siintävä kauppareissu ja muut turhakkeet vievät ajatukset pois itse treeneistä. Joskus iltapäivällä liikkumisessa on kyllä se hyvä puoli, että siinä voi purkaa työpäivän aikana kertyneitä patoumia.

6) On kiinni vain omasta tahdosta

Liikkeelle pääsee, kunhan vaan niin päättää. Kun pakkaa edellisiltana laukun valmiiksi, aamulla herätyskellon soidessa tekosyitä ei enää voi keksiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s