Kuinka paljon tuli liikuttua kuukauden aikana?

Aivan kuten aiemmin kirjoitin, minulla ei ole liikunnan suhteen minkäänlaisia tavoitteita, mutta tästä huolimatta käytän liikuntaan suhteellisesti melko paljon aikaa, vaivaa ja rahaa. Liikunnassa itselle tärkeintä ei ole lihasten kasvattaminen, nopeuden kehittäminen tai mikään muukaan mitattava asia, vaan hyvä olo. Aikataulujen, tavoitteiden ja erilaisten treeniohjelmien sijaan liikun melko pitkälti fiiliksen mukaan.

Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, etten aikatauluttaisi viikkojani liikunnan mukaan. Ei, lähes päinvastoin. Varaan kalenterista monta kertaa viikossa aikaa sille, että pääsen varmasti liikkumaan. Ja vaikka sinä päivänä ei juuri huvittaisikaan lähteä juoksemaan pimeille lenkkipoluille, lähde silti, koska pieni hikoilu piristää päivää tuhat kertaa enemmän kuin mikään energiajuoma tai päiväunet.

Mielenkiinnosta omia liikkumisiani kohtaan päätin listata ylös kuukauden ajalta.

VK 43

Maanantai: Sulkapallo 1h, työmatkapyöräilyä n. 24 km
Tiistai: Seinäkiipeily
Keskiviikko: Juoksulenkki n. 10 km, työmatkapyöräilyä n. 20 km
Torstai: – (Ruoka- ja viini -messuilla)
Perjantai: Kuntosali 50 min, työmatkapyöräily 20 km
Lauantai: Juoksulenkki n. 8 km
Sunnuntai: Kävely 1,5 h

VK 44

Maanantai: Sulkapallo 1 h, työmatkapyöräily 24 km
Tiistai: Kuntosali 45 min
Keskiviikko: –
Torstai: Työmatkapyöräilyä 30 km
Perjantai: Juoksulenkki 12 km
Lauantai: –
Sunnuntai: Juoksulenkki n. 2h, kuntosali 30 min

VK 45

Maanantai: Sulkapallo 1 h, työmatkapyöräily n. 24 km
Tiistai: Kuntosali 1 h, työmatkapyöräily n. 20 km
Keskiviikko: Juoksulenkki n. 7 km
Torstai: Työmatkapyöräily n. 20 km
Perjantai: Kuntosali 1 h, työmatkapyöräily n. 20 km
Lauantai: –
Sunnuntai: Sulkapallo 1 h, kuntosali 30 min

VK 46

Maanantai: Sulkapallo 1 h, seinäkiipeily
Tiistai:
Keskiviikko: Juoksulenkki 7,5 km, työmatkapyöräily n. 20 km
Torstai: Juoskulenkki 1 h, työmatkapyöräily n. 20 km
Perjantai: Kuntosali 1 h
Lauantai:
Sunnuntai: Juoskulenkki 1 h

Päätelmä:

Liikuntaviikkoni koostuvat pääasiassa juoksulenkeistä, pyöräilystä, kuntosalista, sulkapallosta ja kiipeilystä. Monta lajia, joista jokainen omalla tavallaan yhtä mukavaa.

Joka viikkoon kertyi yksi tai kaksi liikuntavapaata päivää, ja yleensä se osui lauantaille. Tähän on olemassa hyvä syy. Vaikka monet mieltävät, että viikonloppuisin on aikaa liikkua, itsellä se menee juuri toisin päin; viikonloppuisin on aikaa levätä, palautua viikosta ja tehdä ihan muita asioita, kuten kokkailla.

Tuoreet sämpylät kruunaavat hitaat lauantaiaamut.

 

Sunnuntaista on hyvää vauhtia muodostumassa meidän perheen yhteinen liikuntapäivä, jolloin treenataan Finlandia-hiihtoon. (Ei, minä en osallistu, toimin vain treenarina.)

En muuttaisi viikoistani mitään, paitsi lisäisin ehdottomasti kehonhuoltoa, jota en ole tehnyt miesmuistiin. Jossain vaiheessa otin tavoitteekseni venytellä ja rullailla kerran viikossa kunnolla, mutta arvatkaapa, en ole tehnyt tätä kertaakaan. Ehkä tämän kaltaiset tavoitteet eivät vain yksinkertaisesti sovi minulle. En siis aio jatkossakaan ilmoittautua mihinkään urheilutapahtumaan, vaan liikkua ihan vaan muiden syiden vuoksi.

Jätä kommentti