Viikon ruokasuosikki: Täyteläinen kana-kookoskeitto aasialaisella twistillä

Kanakeitto on kummitellut ajatuksissani jo pitkään, ja nyt vihdoin ja viimein päätin saattaa ajatukseni lautaselle saakka. Lopputulos yllätti positiivisesti! Tässä keitossa on reilusti aasialaisia mausteita, jotka lämmittävät kylmänä talvi-iltana. Kookosmaito- ja kerma tekevät keiton rakenteesta kermaisen ja kurkuma antaa keittoon maun lisäksi kaunista väriä.

Vaikka raaka-ainelista voi vaikuttaa pitkältä, keitto on loppupeleissä todella helppo ja nopea valmistaa. Oikeasti on.

VINKKI: Nuudelit kannattaa katkoa hyvin ennen keittoon lisäämistä, jos et halua, että keitossasi uiskentelee yksi iso nuudeliköntti.

Kana-kookoskeitto

500 g broilerin filettä
3 porkkanaa
2 dl pakastemaissia
2 kevätsipulin vartta
400 ml kookosmaitoa
1 dl kookosmermaa

8 dl kanalientä
100 g Ramen nuudeleita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl kurkumaa
1 sitruunaruohon varsi
3–4 kaffirinlimelehteä
1 chilipalko
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 rkl kalakastiketta
½ limen mehu
tuoretta korianteria

Aloita esivalmisteluista. Paloittele broilerinfileet paloiksi. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, chili ja raasta inkivääri. Kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipuli.

Kuumenna muutama ruokalusikallinen rypsiöljyä isossa kattilassa. Lisää kattilaan hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää kattilaan kurkuma ja sekoita hetken aikaa. Lisää kattilaan seuraavaksi broilerinpalat ja kypsennä. Mausta broilerinpalat suolalla. Kun broilerit ovat saaneet hieman väriä, lisää kattilaan porkkanasuikaleet. Kuullota hetki ja lisää joukkoon kanaliemi, kookosmaito, kookoskerma, kaffirinlimelehdet ja halkaistu sitruunaruoho. Anna kiehua noin viiden minuutin ajan. Lisää joukkoon inkivääri ja chili. Anna kiehua 15 minuuttia.

Poista lehdet ja sitruunaruoho kattilasta ja lisää joukkoon hienonnettu kevätsipuli, limemehu, kalakastike, pakastemaissi ja nuudelit. Anna kiehua hiljalleen, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa, kookoskermaa, kanalientä tai mausteita. Ripottele keiton pinnalle tuoretta korianteria juuri ennen tarjoilua.

Jätä kommentti