Löysin elämän tarkoituksen – tai ainakin sen, mikä se ei ole

Tiedätkö sen tunteen, kun kahvipöydässä keskustellaan urasta, töistä, koulutuksista ja rahasta, ja sinun tekisi mieli painua vähintään pöydän alle piiloon? Olen viime aikoina joutunut tällaisiin tilanteisiin tasaisin väliajoin, mikä on omiaan painamaan itsetunnon suoraan lattialankuista läpi.

Kyllä, olen kohta 30-vuotias, eikä minulla vieläkään ole vakituista työsopimusta. Elämäni aikana olen tienannut elantoni suurimmaksi osaksi myymällä kahvia, hampurilaisia, ruotsalaisia lihapullia ja paukuttelemalla näppäimistöä somen selailun ohessa. Ei, en omista yhtä ainoaa osaketta, tililtäni ei löydy viisinumeroisia summia enkä osaa small talkata politiikasta. (Osaisin kyllä puhua tuntikausia temppareista, kiitos kysymästä.)

Eräänä päivänä törmäsin Ylen sivuilla kolumniin, joka kiteytti kaiken sen, mitä olen tietämättäni ajanut takaa. Olen kiitollinen, että joku kiteytti harhailevat ajatukseni yhdeksi tiiviiksi tekstiksi. Kari Enqvistin kolumnin otsikko kuului näin: ”Elämän tarkoitus ei ole päästä golfkentälle mahdollisimman rikkaana. (Tulen todennäköisesti käyttämään tämän kolumnin sanomaa yhtä usein kuin Sauli Niinistön Linnan juhlissa lanseeraamaa tilanteen kuin tilanteen pelastajaa: ”Jos sitten siirryttäisiin vapaaseen keskusteluun”.)

Kaikille työ ei ole ainoastaan keino menestyä ja tienata paljon rahaa. Sen ei tarvitse olla kilpailu tai kamppailulaji, asia, joka määrittää sinut täysin. Se voi olla vain työtä, ja ihan mukavaakin sellaista vailla sen suurempaa päämäärää. 

Kaikkien elämän tarkoitus ei ole päästä mahdollisimman rikkaana golfkentälle. Elämän tarkoitus voi olla myös päätyä vähemmän tienanneena patikkapoluille. Tai ihan mitä ikinä, on se golf sen verran tylsä laji. 

 

1 Comment

  1. Hyvä kirjoitus! Olen täysin samaa mieltä 👌 Ehkä se työ ei ole kaikille se, missä haluaa kehittyä, loistaa tai olla parhaimmillaan, vaan ehkä se aika työn ulkopuolella voi olla sitä varten. Ja töissä käydään sitten tienaamassa, jotta voidaan sen ulkopuolella loistaa 😁 näin ainakin kohdallani 😊

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s