Vuosi 2019 opetti, ärsytti ja turhautti – ja ennen kaikkea mullisti maailmani

Vuosi 2019 oli erikoinen, ainutlaatuinen ja poikkeava monellakin tapaa. Toisin kuin monena edellisvuotena, en osallistunut yhteenkään juoksu- tai hiihtotapahtumaan. En viettänyt parasta lomakautta töissä, enkä matkustanut Alpeille tai viinitiloille. 

Sen sijaan luovutin kulkukorttini ja vietin aikaa enemmän kotona kuin koskaan ennen. Tein palapelejä, luin ja kuuntelin kirjoja, maalasin tauluja ja terassikalusteita, katsoin noin 140 tuntia Greyn Anatomiaa ja opettelin virkkaamaan. Tein retkiä lähialueille, nautin kesästä, tutustuin uusiin ihmisiin ja tapasin vanhoja tuttuja. 

IMG_3687

Vietin kesän kuumimman viikon Naistenklinikalla. Opin miltä tuntu olla täysin toisten ihmisten armoilla ja mitä kaikkea voi seurata sanoista imukuppisynnytys, toisen asteen välilihan repeämä ja hyytymishäiriö. Opin kunnioittamaan kätilöitä ja Suomen hyvää terveydenhoitojärjestelmää. 

IMG_20190725_125255

Opettelin uuteen elämään, jossa olen yhtäkkiä puolen metrin mittaiselle mytylle koko maailma – ja hän on sitä myös sinulle. Hurmaannuin pienestä hymystä, maailmaa valaisevasta naurusta ja valloittavasta persoonasta.

Turhauduin ”hyödyttömästä”, vaunulenkeistä ja tuttipulloista koostuvasta arjesta ja kaipasin jumppaan ja hierontaan. Ärsyynnyin hisseihin tunkeviin ihmisiin ja omaan heikkoon kroppaani. Nautin marraskuun harvoista valonsäteistä, myöhäisistä aamupaloista ja tyhjästä kalenterista. Soitin tamburiinia ja puhuin paljon kakasta. 

mikankiska.jpg

Huomasin, että myös vauvan kanssa voi nukkua, tehdä ja touhuta; nähdä ystäviä, harrastaa, matkustaa ja katsoa putkeen viisi jaksoa 1+5 tytärtä -sarjaa. Huomasin, että arki todella on parasta. 

Vaikka en olekaan vuoden aikana kerännyt saavutuksia töistä, opiskeluista tai urheilukentiltä, olen kokenut, tehnyt ja oppinut valtavasti elämästä. Näillä ajatuksilla kohti vuotta 2020, joka tulee toivottavasti olemaan yhtä täynnä onnea ja pieniä hyviä hetkiä kuin tämä edellinenkin. 

berliini
Marraskuussa Berliinissä

(Huomion arvoinen asia on myös se, että täytän ensi joulukuussa 30 vuotta. Eli toisin sanoen voin tehdä mitä tahansa älytöntä, sillä voin aina perustella tekemiseni kolmenkympin kriisillä!) 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s