Vuoden liikuntateemana rohkeus – ja ärsyyntyminen

Vatvoin asiaa useamman kuukauden. Olin jo painamassa nappia, kunnes taas pakitin ja aloin miettiä, onko siinä sittenkään mitään järkeä. Hirveän kallista. Ei mitään järkeä. En kuitenkaan osaa enää mitään. Kaiken tämän tarpeettoman vatvomisen jälkeen vihdoin tein sen – ilmoittauduin taas melkein vuoden tauon jälkeen sulkapallovalmennukseen. Takana on nyt yksi treenikerta ja täytyy kyllä ihmetellä, miksi ihmeessä oikein vatvoin asiaa niin pitkään. Kirjoitin jo pari vuotta sitten lajin mahtavuudesta, ja olen edelleen asiasta täysin samaa mieltä. Parasta on pelata täysillä ja mielellään voittaa. Ja jos et voita, voit syyttää siitä ihan vain itseäsi ja jatkaa treenaamista. (Ja parasta on, että kädessäsi on uusi maila.)

Viime viikkoina olen kokenut myös muita mahtavia liikuntaelämyksiä, joista pari tapahtui talvilomamatkallamme Teneriffalla. (Matkasta voi lukea lisää maukkaastimaailmalla-blogin puolelta.) Osallistuin lomalla kahteen hotellin järjestämään puolen tunnin treeniin: CrossTrainingiin ja HIIT-tunnille. En ollut kokeillut lajeja ennen, ja näiden kokemusten perusteella täytyy todeta, että ne olivat ihan mahtavia. Täysillä puoli tuntia ja se oli siinä – tehokkuus kunniaan! Itse vedin tunneilla sen verran kovaa, että sain polvet mustiksi. (Oli kaunista katseltavaa altaalla.)

Inspiroiduin tehotreeneistä sen verran, että olen tehnyt samanlaisia patteriharjoituksia myös omatoimisesta kuntosalilla pariin otteeseen. Oman tutkimusteni perusteella paras aika näihin hieman tilaa vaativiin treeneihin kuntosalilla on lauantai-ilta.

Uudet lenkkarit odottavat kesää

Viimeisimpänä liikuntaelämyksenä on pakko mainita BabyDance-tunti, jonka aloitimme tammikuun puolessa välissä. Pohjustuksena sanottakoon, että en todellakaan ole mikään tanssija (ellei Zetorissa tanssimista lasketa :D). Seitsemän kilon kahvakuulan, eli vauvan, kanssa hytkyminen oli kuitenkin aikas hauskaa ja tehokasta hommaa. Yksinkertaisissakin askelkuvioissa oli haastetta pysyä perässä, mutta tanssipartneria ei pahemmin oikeaoppisuus kiinnostanut. Eli rentoa menoa ilman sen enempää suorittamista – toimii!

Alkuvuoden liikuntateemana voisikin olla rohkeus. Rohkeus kokeilla uutta, astua epämukavuusalueen ulkopuolelle. Sillä ei ole mitään väliä tuntuuko laji omalta jutultasi vai ei. Pääasia että olet kokeillut, sillä et voi muuta kuin voittaa.

Liikuntasisältö: Ärsyttääkö vai inspiroiko?

Viime aikoina somessa on keskustelu moneltakin taholta siitä, millaisia tunteita liikuntasisällön jakaminen aiheuttaa. Ärsyttääkö vai inspiroi? Motivoiko vai ahdistaako? En ota asiaan sen enempää kantaa, mutta huomasin erään kyseiseen keskusteluun liittyvän asian huvittavan itseäni hirveästi.

Eräänä päivänä totesin ruokapöydässä, että kyllä itseänikin ärsyttäisi, jos joku kertoisi käyneensä yhden päivän aikana tanssitunnilla, pyöräilleensä 10 kilometriä ja treenanneensa tunnin sulkapalloa. Sitten totesin, että ai hitsi, niinhän mä just tein 😀 Viime kuukausi on ollut sen verran aktiivinen liikunnan saralta, että kyllä se rehellisyyden nimissä vähän (lue: paljon) ärsyttäisi lukea sellaisesta yliaktiivisuudesta, jollen toteuttaisi sitä itse. Ärsytyksen tunne johtuisi luultavasti siitä, jos itsellä ei olisi aikaa tai mahdollisuutta päästä liikkumaan niin paljon kuin haluaisi.

Viime kuukausi on ollut siitä mahtavaa aikaa, että olemme olleet molemmat kotona, eli lapsenhoito ei ole tuottanut ongelmia, vaan liikkumaan on päässyt vaikka keskellä päivää. Kohta palataan taas normaaliin arkeen ja liikuntahetkiä täytyy suunnitella huomattavasti enemmän etukäteen. Jumppiin ei pääse ihan milloin haluaa ja päivittäinen aktiivisuus tulee pääasiassa vaunulenkkien muodossa. Ehkä tämä rauhallinen meno on taas ihan kivaa vaihtelua tehokkaan kuukauden jälkeen.

Ehkä voisin ottaa vuoden liikuntateemaksi myös ärsytyksen, tarkemmin sanottuna sen vähentämisen. Voisin olla ärsyyntymättä muiden liikuntamääristä, sillä loppupeleissä liikun tällaiseksi vähän aikaa sitten synnyttäneeksi äitiyslomalaiseksi melko paljon. Ja jos en jostain syystä liikkuisikaan, ei sen tarvitsisi ärsyttää, jos muut liikkuvat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s