Koko kevään on jostain ihme syystä tehnyt hirveästi mieli ostaa Baileys-likööriä – sitä kuitenkaan ostamatta. Viime viikolla sain ahaa-elämyksen ja keksin valmistaa kyseisellä liköörillä maustettua tiramisua, minkä ansiosta sain hyvän syyn ostaa juomaa pullollisen kotiin. Ainakin itse pidin tästä klassikkojälkkärin versiosta hyvin paljon – melkein jopa enemmän kuin perinteisestä versiosta.
Jos siis etsit täydellisen mehevää ja maukasta päätöstä aterialle, tässä yksi erittäin hyvä vaihtoehto. Liköörin määrää voi halutessaan vähentää tai lisätä maun mukaan.
Baileys-tiramisu
150–200 g savoiardi-keksejä (riippuen vuoan koosta, omaan meni tuo 150 g)
n. 2 dl vahvaa kahvia
2 rkl sokeria
0,5 dl Baileys-likööriä
500 g mascarpone-juustoa
2 valkuaista
2 keltuaista
1 dl sokeria
0,5 dl Baileys-likööriä
kaakaojauhetta koristeluun
Keitä kahvi ja mausta se sokerilla ja liköörillä. Jätä jäähtymään. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi omassa kulhossaan. Notkista mascarpone liköörillä. Lisää mascarponeseos keltuaisvaahdon joukkoon. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.
Lado vuoan pohjalle kerros kahvi-likööriseoksessa kostutettuja keksejä. Lisää keksikerroksen päälle puolet mascarponeseoksesta. Lado loput kostutetut keksit täytteen päälle. Kaada loput täytteestä keksikerroksen päälle ja tasoita. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Ripottele pinnalle ennen tarjoilua kaakaojauhetta.