Kolmipäiväinen työviikko – parasta mitä voisi toivoa

Vuosia kokopäiväistä työtä tehneenä ajatus lyhennetystä työviikosta tuntui rehellisesti sanottuna aluksi melkoiselta lusmuilulta. Ai että tekisin puolet vähemmän kuin muut, ei pysty. Tällä hetkellä 20 tuntinen työviikko on kuitenkin parasta, mitä ihminen voi toivoa. Ai, miksi? Tässä 7 syytä, miksi rakastan kolmipäiväistä viikkoa.

  1. Kun 20 tuntia jakaa kolmelle päivälle, työtunteja jää päivään noin 6,5. Tämä tarkoittaa sitä, että lasta ei tarvitse viedä hoitoon kukonlaulun aikaan, eikä myöskään hakea pois ihan viimeisten joukossa.
  2. Kolmipäiväinen viikko tarkoittaa yleensä myös hyvin tehokasta työskentelyä. Kun päivässä on tietyn verran tunteja käytettäväksi, ne tulee myös käytettyä tehokkaasti. En rehellisesti sanottuna usko, että työtehoni kasvaisi kovinkaan merkittävästi, jos tunteja tulisi lisää. Pystyn toimimaan suprnopeasti kuusi tutnia päivässä muutaman päivän viikossa – ja se saa riittää.
  3. Työpäivät = lounaat! Yksi suurimmista syistä käyttää aikaa työmatkoihin on ehdottomasti lounas. Tarkennettuna lounas lounasravintolassa työkavereiden kanssa. Ei siis yksin kotona jämäruokia syöden. Mitä luksusta!

4. Arkeen jää vielä kaksi päivää, jolloin ei tarvitse herätä kelloon (ainakaan omaan) ja lähteä raahautumaan päiväkodille. Sen sijaan voi joko lusmuilla kotona, katsella telkkaria, lähteä perhekerhoon, käydä kaupassa, laittaa ruokaa tai ihan mitä huvittaa. Eli pääsee vielä viettämään rentoa aikaa kotona lapsen kanssa.

5. Kaikki pysyvät tyytyväisinä. Kolmipäiväiväinen työviikko on tällä hetkellä paras ratkaisu kaikille. Ensinnäkin se on hyvä ratkaisu lapselle; hän pääsee kiinni päiväkotimaailmaan ja näkee muita lapsia, mutta ei joudu viettämään siellä enempää aikaa kuin kotona. Toiseksi tämä on ihan paras ratkaisu itselle, kun pääsee kolmeksi päiväksi leikkimään normaalia ihmistä, jaksaa taas ihan eri lailla tehdä kotona sitä muusia ja lihapullakastiketta. Varmasti tämä on hyvä ratkaisu myös miehelle, joka ei joudu nyt koko ajan kuuntelemaan valitusta siitä, että elämässäni ei ole sisältöä.

6. Viikko rytmittyy kivasti. Kolme päiväkoti/työpäivää ja neljä vapaata. Viikot kuluvat huomattavasti nopeammin, kun tylsille arkipäiville on tullut rytmiä. Perjantaina voi hyvillä mielin nostaa jalat pöydälle, tehdä poppareita ja laittaa Sohvikset pyörimään – mä oon niin ansainnu tän!

7. Kun työviikon tuntimäärät pysyvät maltillisina, tilille kilahtaa myös Kelan osittaista hoitorahaa. Tätä en itse tiennyt työpaikkoja tutkaillessani!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s