30 vuotta – 30 saavutettua asiaa

Kolmenkymmenen rajapyykin ylittämisen kunniaksi ajattelin listata ylös 30 asiaa, joita olen elämäni aikana saavuttanut. Vaikka aika ajoin tuntuu siltä, että en ole saavuttanut elämässäni mitään, sitä on itse asiassa ehtinyt saavuttaa vaikka mitä. Siksi tämä listaus – ihan vain muistutuksena itselle kaikista niistä asioista, joita on tullut 30 vuoden aikana tehtyä.

Asiat eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä, vaan tasan siinä järjestyksessä, jossa ne ovat tulleet mieleen. Ja listalta puuttuu todennäköisesti jokin hyvin oleellinen asia, joka ei nyt yksinkertaisesti putkahtanut mieleen.

30 elämän aikana saavutettua asiaa

 1. Puolimaraton alle kahteen tuntiin.
  Kun ilmoittauduin ensimmäiselle Helsinki City Runilleni, en ollut juossut varmaankaan yli kahta kilometria putkeen. Ensimmäisen puolimaratonini jälkeen päätin, että juoksen näitä joka vuosi niin kauan, kunnes alitan kaksi tuntia. Viidennen HCR:n juoksin aikaan 1:57 – enkä ole sen jälkeen puolimaratoneja juossut! (Kaksi vuotta putkeen aikani oli 2:01…silloin vähän kirpaisi.)


 2. Valmistuin ylioppilaaksi kahdella L:llä.
  Näin jälkikäteen ajateltuna sitä pitää ihmetellä, miten nuorena jaksoi opiskella niin montaa ainetta kerralla, huh.
 3. Valmistuin ravintolakoulu Perhosta.
  Vaikka Perhoon hakeminen ei ollutkaan ihan kaikkien mieleen, olen äärimmäisen iloinen, että valitsin opiskella käytännön ammatin. Siitä on ollut elämäni aikana hyötyä lukemattomia kertoja niin työelämässä kuin vapaa-ajalla.
 4. Pääsin opiskelemaan journalismia ja valmistuin medianomiksi.
  Ovet aukenivat toisella hakukerralla ja valmistuin 3,5 vuotta myöhemmin.
 5. Selvisin hengissä synnytyksestä.
  Mitä nyt muutama sisäelin petti ja veri roiskui, mutta hengissä ollaan.


 6. Tulin äidiksi.
  Kaiken kärsimyksen lopputuloksena perheeseemme saatiin maailman iloisin ja ihanin Ninni. En ole katunut päivääkään.
 7. Minulla ei ole opintolainaa.
  Aina on tullut tehtyä töitä opiskelujen ohessa sen verran, että ei ole tarvinnut turvautua opintolainaan. Kiitän itseäni siitä nyt.
 8. Mutta asuntolainaa löytyy. Eli omistan asunnon.
  Noin 3,5 puoli vuotta sitten tuli pistettyä nimi paperiin, jonka seurauksena nään nyt joka kerta verkkopankkiin kirjauduttua, kuinka hiton paljon sitä lainaa onkaan vielä maksettavana.
 9. Olen käynyt Seychelleillä.
  Pari vuotta sitten lapsuudesta asti kytenyt haaveeni Seychelleille matkustamisesta toteutui, ja onneksi toteutui, sillä jos matka olisi jäänyt tekemättä, kyllä tällä hetkellä harmittaisi!


 10. Minulla on ollut aina töitä.
  Takataskussani on ollut viimeisen vuosikymmenen ajan työsopimus tai vaihtoehtoisesti yhteiskunnallisesti hyväksyttävä syy olla pois töistä (hoitovapaa). Ei ole mikään itsestäänselvyys että töitä olisi aina, joten sitäkin voi pitää jonkinlaisena saavutuksena!
 11. Kävin liikunnanohjauksen peruskurssin.
  Tarpeeksi kauan asiaa vatvottuani sain aikaiseksi opiskella alaa, joka kiinnostaa aidosti. Todistuksesta ja opeista ei välttämättä ole mitään hyötyä työelämäni kannalta, mutta muuhun elämään se on tuonut paljon iloa.
 12. Olen päässyt haastattelemaan mahtavia ihmisiä.
  Töiden kautta olen päässyt tutustumaan ihan mielettömiin ihmisiin ja heidän elämäntarinoihinsa. Näiden tarinoiden avulla elämään on saanut ihan uutta perspektiiviä. Tulen ikuisesti muistamaan Tiina Parviaisen haastattelun, jossa hän sanoi: ”Kukaan ei saa palkintoa siitä, että koko ajan menee ja tekee.” Tämän lauseen olen yrittänyt pitää mielessä.
 13. Olen hiihtänyt Tuva Turisthyttenille Geilossa
  Norjan, sankka lumipyry, sukset ja vuori. Todellinen fyysinen ja henkinen saavutus, jota voi näin jälkikäteen muistella hyvällä.


 14. En ole murtanut ainuttakaan luuta
  Elämäni aikana en ole murtanut ainuttakaan luuta, enkä ole ollut kuin kahdesti leikkaussalissa: kitarisaleikkauksessa ja synnärillä.
 15. Olen terve
  Vaikka kaikkeen ei voi itse vaikuttaa, omanlaisensa saavutus on se, että olen terve ja jaksan elää haluamaani arkea.
 16. Olen päässyt yhteiskuvaan Antti Tuiskun kanssa
  Tämä oli ehdottomasti pakko lisätä listalle.


 17. Aloitin sulkapallon pelaamisen seurassa
  Tähänkin tarvittiin hieman itsensä parjaamista, mutta ilmoittautuminen sulkapallokurssille on tuonut elämääni niin paljon iloa, että en pysty kuvittelemaan mitä tekisin ilman sitä.
 18. Olen saanut hienoja ystäviä
  Mikä voisikaan olla elämässä parempaa kuin muistella tuhannetta kertaa sitä, kun peruutit lukiossa puuhun tai muita yhtä hulvattomia muistoja elämän varrelta. (Jokainen tarvitsee elämäänsä ihmisiä jotka osaavat jatkaa laulua ”sinisii, punasii, vihreitä, Koistisii, pelaa hienosti…” )
 19. Olen ollut äitiyslomalla tosi zen
  Saavutuksista yllättävin; kertaakaan ei ole tehnyt mieli heittää hanskoja tiskiin tai luovuttaa. Odotan uhmaikää ja hermojen menetystä. Viimeistään silloin ne hermot alkaa mennä.
 20. Paulin hiihto 30 km
  Eka lomapäivä, herätys aamuviideltä ja bussiin. Tahkon perinteinen Paulin taival oli hieno kokemus, jonka hiihtäisin milloin vain uudestaan lumitilanteen salliessa. Parhautta jälkipuheet saunan lauteilla.


 21. Ja kyllä, olen peruuttanut puuhun
  Tämä on pakko mainita saavutukseksi, sillä harva osaa peruuttaa lähes millilleen keskelle takaluukkua!
 22. Olen pitänyt kahta blogia
  Ei säännöllisesti itseäni markkinoiden, vaan omaksi iloksi ja pääasiassa itselle.
 23. Virkkasin päiväpeiton (vauvan)
  Käsityöt eivät todellakaan ole oma juttu, mutta päättäväisyydellä ja sinnikkyydellä (ja tylsyydellä) sain valmiiksi äitiyslomalla vauvan päiväpeiton, joka todennäköisesti jää elämäni viimeiseksi käsityöksi.


 24. Ostin Magnum-pullon shamppanjaa
  Kerran elämässä -hetki, joka ei toivottavasti jäänyt viimeiseksi.
 25. Esitin ala-asteella Lucia-neitoa
  Mistähän tämäkin tuli mieleen! Kuudennella luokalla pääsin esiintymään kynttilät päässä niin ala-ja ylä-asteella kuin vanhainkodissa. Muistan vuorosanat vieläkin: ”Olen Lucia, joulun airut, tuon mukanani..:”
 26. Minulla on hopeamitali hiihdosta ja pronssimitali luistelusta ala-asteelta
  Eikä kenekään tarvitse tietää, että hiihtoon osallistui kaksi ja luisteluun kolme kilpailijaa…
 27. Olen päässyt tekemään oman alan töitä
  Sekä kokkina että toimittajana olen päässyt tekemään oman alan töitä, joiden aikana olen oppinut paljon. Töitä on tullut tehtyä muun muassa Vapianossa, Ikeassa, MTV:llä, City.fi:ssä…
 28. Omistan sormuksen vasemmassa nimettömässä
  Lähes kymmenen vuotta siinä meni, mutta sainpahan timatteja vihdoin sormeen. Toisen sormuksen saamisessa voi mennä seuraavat 10 vuotta.


 29. Pääsin ekalla inssistä läpi kämmen murtuneena
  Hyviä puolia asua maalla; inssissä tuli ehkä yksi auto vastaan. Pahin tilanne oli, kun inssi kätteli ja murskasi pulkkamäessä vahingoittuneen kämmenen turraksi. Kuka käskee mennä pulkkailemaan hiekkakuopille vuoden alussa juuri ennen inssiä ja ylppäreitä?!
 30. Olen 30 ja onnellinen
  Kaikki on mahdollista kun oot vielä alle 35? Vai oliko se sittenkin 45? 95?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s