Juustokakut ovat siitä helppoja tarjoiltavia, että ne voi hyvin tehdä jo hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista. Kun helppouteen lisätään ikisuosikki suklaata, mikään ei voi mennä pieleen!
Itse en tykkää kovin liivatteisista juustokakuista, joten tässä reseptissä olen karsinut liivatteen määrää omaan makuuni sopivaksi. Lopputulos on silti hyvin kiinteä, mutta ei liian kumimainen.
Makumaailmassa on hieman Kinderiä, joten tämä kakku sopii hyvin vaikkapa pääsiäispöytään. Tai oikeastaan mihin tahansa hetkeen 🙂
Suklaa-kerrosjuustokakku
Pohja:
175 g Domino/Oreao-keksejä
50 g voita
Suklaatäyte:
2 dl kermaa
200 g taloussuklaata
2 kpl liivatelehteä
250 g Mascarponea
1 keltuainen
3/4 dl sokeria
0,5 dl maitoa
Valkosuklaatäyte:
2 dl kermaa
250 g Mascarponea
1 keltuainen
200 g valkosuklaata
3/4 dl sokeria
3 liivatelehteä
1 dl maitoa
Koristeluun suklaata rouhittuna
Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet likoamaan.
Valmista suklaatäyte. Sulata suklaa mikrossa tai kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hetki, vatkaa sillä välillä kerma vaahdoksi. Sekoita kulhossa keskenään mascarpone, sokeri, keltuainen ja sulatettu, hieman jäähtynyt suklaa. Nostele kermavaahto joukkoon. Kuumenna maito kattilassa ja sulata puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita hieman jäähtynyt liivateos ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte pohjan päälle. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Valmista valkosuklaatäyte. Sulata valkosuklaata kattilassa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa keskenään mascarpone, sokeri, keltuainen ja jäähtynyt suklaa. Nostele kerma joukkoon. Kuumenna maito kattilassa ja sulata puristetut liivatelehdet joukkoon. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada valkosuklaatäyte suklaatäytteen päälle. Peitä kakku ja nosta jääkaappiin jähmettymään mielellään seuraavaan päivään.
Koristele ennen tarjoilua suklaarouheella.