Keväinen sitruuna-mozzzarellapasta grillattujen vihannesten kera

Pasta toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Tällä kertaa ajatuksena oli tehdä ”jotain muuta” kuin tomaattipohjaista pastaa, ja lopputuloksena syntyi varsin keväinen innovaatio.

Pastan maustaminen sitruunavoilla syntyi Hans Välimäen reseptistä, mutta koska omien kokeilujen luominen on aina hauskempaa, lopputulos on jotain aivan muuta kuin alkuperäisessä reseptissä. Sitruunainen pasta toimii taatusti erinomaisesti myös kalan, vaikkapa grillatun lohen lisukkeena.

Keväinen pasta

  • 125 g mozzarella
  • 50 g voita
  • tuoretta basilikaa
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 4 kpl herkkusieniä
  • parmesaania

Sekoita voi, mozzarella, basilika ja sitruunanmehu sekä raastettu sitruunankuori sileäksi massaksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Aseta massa leivinpaperille tai kelmulle, kääri tiukalle rullalle ja laita rulla jääkaappiin puoleksi tunniksi jähmettymään.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Pilko vihannekset ja grillaa.

Viipaloi mozzarellatanko ja sekoita se kuuman kypsän pastan joukkoon. Mausta pippurilla ja suolallla. Nosta lautaselle pastaa ja kasaa päälle grillivihanneksia. Viimeistele raastetulla parmesaanilla ja basilikalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s