Näitä asioita et halua kuulla raskaana – mutta kuulet silti!

Laskettu aika on täällä! Tai siis tarkemmin sanottuna tämän viikon lauantaina, mutta toisin sanoen koska vaan voi tapahtua. Ja tällainen epämääräisyyshän ei sovi itselle yhtään!

Viimeisten piinaavien päivien kunniaksi kokosin yhteen viisi lausetta, jotka ovat saaneet verenpaineeni kohoamaan nopeammin kuin liika lakun syönti. (Suhtautukaa huumorilla :D)

Olet ollut ikuisuuden raskaana

Arvaa mitä? Musta tuntuu ihan samalta! Raskaus kestää keskimäärin 40 viikkoa eli 280 vuorokautta. Eli toisin sanoen 6720 pitkää tuntia. Tiedättekö mitä kaikkea maailmassa ehtii tapahtua tuon lähes kolmensadan päivän aikana?

No, 40 viikkoa tarkoittaa esimerkiksi samaa, jos pitäisit kymmenen vuodet kesälomat putkeen. Kuulostaako pitkältä? Todellakin! Entä miltäs kuulostaisi, että viettäisit nämä kymmenen vuoden kesälomat putkeen ilman ainuttakaan annosta alkoholia? Kuolemantuomiolta? Vähintään.

Eräänä syyskuisena viikonloppuna, kun elämä ei tuntunut niin kuolemantuomiolta.

Eikö se ole vieläkään syntynyt?

No shit Sherlock! Ei, en piilotelle lasta täällä paitani alla. En myöskään ole käynyt synnyttämässä koko yhteiskunnalta salaa, vaan usko tai älä, olen edelleen raskaana. Joo kyllä, ilmoitan sitten kun se syntyy. Joo ja tiedän myös, ettei kukaan ole jäänyt sinne sisään.

”Nauti nyt vielä kun voit, tulet vielä kaipaamaan tuota aika”

Ai nauti mistä? Lähes alun neljä kuukautta kestäneestä, lähes ympäri vuorokautisesta pahoinvoinnista? Siitä, että mitkään vaatteet ei mahdu päälle? Liitoskivuista jotka vie jalat alta? Unettomuudesta? Kylkiluiden alle potkimisesta? Enpä usko.

Nauttimassa siitä kuuluisasta omasta ajasta.

Mitä olet tehnyt nyt kaikella vapaa-ajalla?

Vaikka äitiyslomalla on vapaalla töistä, se ei tarkoita sitä, että sinulla olisi kaikki mahdollisuudet tehdä ihan mitä vaan. Jos olisin normilomalla, kävisin juoksulenkeillä, pyöräretkillä, viineilemässä, lentäisin lentokoneella, söisin ravintoloissa….

Loppuraskaudesta ei voi mennä edes elokuviin, koska ajatuskin parin tunnin ajan paikallaan istumista alkaa sattua rakkoon. Vaihtoehtona on siis hautautua kotiin ja yrittää löytää asento jossa ei satu.

”Näytät aika väsyneeltä”

”Aa kiitos, niin säkin!” Toisaalta, toisen meistä sisällä kasvaa yli kolmekiloinen ihminen, joka imee susta joka hetki ravintoa ja joka saa sun sisäelimet lyttyyn. Että kuka voitti?

Näihin kuviin ja tunnelmiin jään odottamaan, että pääsen taas lähtemään elämysmatkalle Naistenklinikalle 🙂

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s