10 erinomaista syytä mennä salaa naimisiin

Tadaa, menimme naimisiin! Kyseessä eivät olleet mitkään todelliset yllätyshäät, sillä jos on ollut jonkun kanssa yhdessä kohta 12 vuotta, ei voida ehkä puhua suuresta spektaakkelista. Tämän vuoksi jätimmekin kaiken turhan hössötyksen ja hälinän pois, ja päätimme mennä naimisiin mahdollisimman pienellä kokoonpanolla.

Kirkossa oli todistamassa vain molempien vanhemmat (ja tässäkin oli jo mielestäni liikaa ihmisiä.), ja dinnerin jälkeen ilta jatkui kahdestaan hotellilla.

Miksi pienet häät?

Inspiraatio pienimuotoisiin häihin lähti osittain kuvaaja Jaakko Perälän blogitekstistä, jossa jokainen kohta osui ja upposi. Lopullinen päätös syntyi, kun kysyin itseltäni seuraavat kysymykset (ja luin Suomi24-keskustelun aiheesta, oletko koskaan ollut aidosti hauskoissa häissä. Vastaukset olivat yksimielisiä.):

 1. Haluatko käyttää rahaa, aikaa ja vaivaa juhliin, jotka aiheuttavat stressiä ja ahdistusta niin järjestäjille kuin vieraille? En.
 2. Haluatko maksaa huikean summan siitä, että pääset kestitsemään vieraita, jotka eivät todennäköisesti edes haluaisi olla paikalla? En.
 3. Haluatko olla huomion keskipisteenä? En.
 4. Haluatko aiheuttaa kavereillesi ahdistusta polttareiden järjestämisestä? En.

Lopulta päädyimme toteuttamaan melko nopealla aikataululla häät, jotka sujuivat kaavalla: vihkiminen, kuvaukset, syömään ja hotelliin.

Vaikka häät järjestäisikin pienimuotoisesti, tämä ei suinkaan tarkoita sitä, ettei voisi panostaa ja laittautua. Itse hankin hääpuvun ja kävin kampauksessa ja meikissä. Jos ei omana hääpäivänä näytä nätiltä, niin koska sitten. Eikö sitä aina sanota, ettei sitä muiden ihmisten takia laittauduta. (Totuus on se, että laittauduin vain ja ainoastaan kuvien takia.)

Tässä tuleekin nyt omasta näkökulmastani 10 hyvää syytä järjestää salahäät pienellä porukalla.

10 syytä mennä pienesti naimisiin

 1. Säästät rahaa. Kaiken säästyneen rahat voit sijoittaa esimerkiksi itseesi, häämatkaan, hyvään ruokaan ja keittiöremonttiin. Karjalanpaistia koko suvulle vai 7 ruokalajin Michelin-tähden illallinen, siinäpä vasta pulma – tai sitten ei.
 2. Vähemmän stressiä. Kun sinun ei tarvitse huolehtia kuin itseesi liittyvistä asioista, (ei esimerkiksi lautasliinojen väristä), hääjärjestelyt eivät aiheuta lähes lainkaan stressiä.
 3. Parhaat polttarit. Tiedättekö miten saa parhaat polttarit? No, järjestämällä ne itse. Tai ei niitä tarvitse edes järjestää. Sanoo vain jonain normaalina hauskana iltana, että hei, nää ois sit mun polttarit. Ei paineita siitä, että on pakko olla hauskaa, koska hauskaa on kuitenkin.
 4. Kukaan ei seuraa herkeämättä, astutko helman päälle. Toisin sanoen, et joudu olemaan huomion keskipisteenä ja miettimään joka hetki, jäikö hampaiden väliin parsaa.
 5. Ei sälää. Vähän hääkonseptiin tutustuttuani tulin siihen tulokseen, että häiden ympärillä pyörii uskomaton määrä turhaa sälää, jotka heitetään yhden illan jälkeen roskiin. Mene naimisiin pienesti ja luonto kiittää!
 6. Enemmän aika kuvaukselle. Kun aikataulussa ei lue kakun leikkaamista, leikkejä, vieraiden viihdyttämistä ja muuta, voi hääkuvien ottamiseen käyttää enemmän aikaa kuin vain hätäiset kymmenen minuuttia. Meidän kuvaukset kestivät melkein kaksi tuntia, ja kuvia otettiin eri sijainneissa. Ja kuvista tuli ihania!
 7. No drama, lama. Kun jätät vieraat kutsumatta, voitte unohtaa riipivän keskustelun siitä, kenen sukulaisia kutsutaan ja kumman puolelta tulee enemmän kavereita. Ei tarvitse myöskään jännittää, aiheuttavatko eripuraiset ihmiset juhlissanne epätoivotun ohjelmanumeron.
 8. Juhlat eivät suinkaan olleet tässä. Vaikka et viettäisikään perinteisiä seurojentalo-häitä, se ei suinkaan tarkoita, ettei häitä voisi juhlia myöhemmin. Nehän ovat itse asiassa erinomainen syy kutsua veiraita kylään pitkin vuotta!
 9. Jaksat keskittyä hääyöhön. Tämä on fakta, älä naura! Sen sijaan, että sammuisit juhlatilan takahuoneeseen aamukolmelta kännissä, voit mennä iltaseiskalta hääsviittiin, juoda vähän skumppaa ja kylpeä poreammeessa. Jälkimmäinen vaihtoehto kuulostaa omaan korvaan paremmalta.
 10. Becouse you can! Miksi mennä salaa naimisiin – no miksi ei? Ihan samoin kysymys voisi kuulua, miksi mennä suvun edessä naimisiin? Tai miksi järjestää häät Haikon kartanossa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s