Kaurainen pikapataleipä

Vuorokauden hitaasti kohoava, padan suojissa paistuva pataleipä on monen suosikki, mutta aina sen kohottamiseen ei ole aikaa. Äkilliseen pataleivän himoon löytyy onneksi helpotusta reseptistä, jonka avulla tämä leipä valmistuu alle kahdessa tunnissa!

Eikä pikapataleivän maku häviä lainkaan hitaammin kohotetulla versiolle.

Pikainen pataleipä (1 kpl)

3,5 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl tummaa siirappia
1 dl kauraleseitä
2 dl kaurahiutaleita
n. 4 dl vehnäjauhoja

Sekoita noin 42-asteisen veden joukkoon suola, siirappi ja kuivahiiva. Anna levätä sen aikaa, kun mittaat loput ainesosat. Lisää kauraleseet, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot joukkoon. Sekoita nopeasti – älä vaivaa. Jätä kohoamaan lämpimään paikkaan n. 45 minuutiksi.

Laita pata uuniin ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma ja leipätaikina kohonnut, ota pata uunista ja sipaise sen pohjalle öljyä. Kippaa taikina nuolijan avulla pataan ja sulje kansi. Anna paistua 30 minuuttia. Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä n. 15 minuuttia. Nauti!

VINKKI! Leipätaikina kannattaa kohottaa mikrossa. Laita vettä mikronkestävään astiaan ja mikrota täydellä teholla noin minuutin ajan. Poista vesikulho ja siirrä taikinakulho mikroon ja sulje ovi. Mikrossa taikina on lämpimässä, vedottomassa paikassa, mikä edistää kohoamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s